DE GENTENAAR

DE GENTENAAR

NA "INSTAMOM" IS ER NU OOK "MOMSTER"

Zwangerschapskledij die je zowel met als zonder bolle buik kunt dragen. Dat brengt de Gentse Rebekka Jeurissen (32) op de markt met Momster, in een pop- up in de Nederkouter.

‘Momster’ is een combinatie van ‘mom’ en ‘hipster’ en mag je volgens Jeurissen als een com- pliment beschouwen. “De meeste zwangerschapskledij staat vol bloemetjes of hartjes, maar je mag je ook nog jong en hip voelen tijdens de zwanger- schap. Uit die nood is mijn
merk gegroeid.”

Best bijzonder is dat de kleren van Momster zo zijn gemaakt dat je ze zowel met als zonder zwangere buik kan dragen. Zo kan een taillelint bij een jurk het verschil maken, net zoals een elastische band bij de rok- ken, die je dan boven of onder je buik draagt. Er is een jurk waarbij je de voor- en achter- kant kunt omwisselen. “De kle- ding is zo gemaakt dat mama’s er borstvoeding mee kunnen geven, maar de knopjes kan je niet zien aan de buitenkant.”

Rebekka Jeurissen doet alles alleen: ze ontwerpt, staat model en neemt er alle paperassen bij. De eerste collectie is beschik- baar in de webshop en een pop- up in mei, juni en oktober. “Ik doe aan slow fashion en gebruik voor 95 procent gerecycleerd materiaal. De kleding wordt ge- maakt in Turkije.” 

© LRG

Previous Article Next Article