STAD GENT

STAD GENT

Dankzij The Box kan ik groeien zonder de druk van een zwaar huurcontract

Rebekka huurt The Box, het pop-up pand van de Stad Gent. Daar test ze enkele weken uit of haar webshop kan uitgroeien tot een echte winkel.

Nog niet zo lang geleden reisde Rebekka de wereld af. Tot corona voorbij kwam en ze onlangs beviel van haar eerste baby: MOMSTER. Een eigen kledinglijn voor zwangere, coole, hippe moeders. Geen huilende baby dus die deze prille dertiger uit haar slaap houdt. Wel een eigen webshop met een zelf ontworpen kledingcollectie die ze deze maand tot leven doet komen in The Box Gent. “Via de pop-up wil ik feedback op mijn allereerste ontwerpen verzamelen, nieuwe klanten bereiken én mijn webshop via de nodige mond-tot-mond reclame in de markt zetten”.

 

The box, een supercool project

Hoewel Rebekka haar kledingmerk MOMSTER online lanceert, vind je haar de volgende weken in de Nederkouter in Gent. Vanuit The Box, het pop-up pand van de Stad Gent, maakt ze voor het eerst live kennis met haar klanten. “Voor de opstart van mijn merk heb ik bewust ingezet op een webshop in combinatie met verschillende pop-ups in dit pand. Want sinds corona kopen de mensen meer online. Zeker mijn doelgroep van coole, jonge, hippe vrouwen,” vertelt Rebekka ons. “Het pop-up verhaal sluit daar perfect op aan. Voor ik een huurcontract teken waar ik dan enkele jaren aan vasthang, wil ik mijn merk op de juiste manier in de markt zetten. Daarom verkoop ik voorlopig ook enkel via de webshop of de pop-up en wacht ik nog even af met andere verkooppunten. Ik geloof heel erg in mijn product, maar ik moet het op het juiste tempo laten groeien”.

 

Feedback

Dat groeien hoopt Rebekka de komende weken vooral te doen op basis van de reacties van haar bezoekers. “Ik kan wel iets in mijn hoofd hebben en uittekenen. Maar in de winkel ontdek ik nu live of de klanten dezelfde verwachtingen hebben, nog dingen missen of bepaalde noden hebben. Het is heel tof om hier in het echt met je doelgroep over je product te praten. Want tevreden klanten, daar doe je het uiteindelijk om”. Dat plan lijkt in ieder geval goed te lukken. “Er zijn hier toch al heel wat mensen binnengestapt die toevallig passeren. En die kopen ofwel iets, of vertellen het verder.”

 

Slow fashion

Om eruit te springen, zette Rebekka haar collectie niet alleen veel hipper en cooler dan de gemiddelde zwangerschapskledij in de markt. Ze ontwierp ook een kledinglijn die je zowel voor, tijdens als na de zwangerschap kan dragen. “Tijdens mijn loopbaan in de fashion industrie, werd ik heel erg vaak geconfronteerd met fast fashion. Een verhaal van altijd maar meer en meer waarin iedereen zijn kledij weggooit na een seizoen. Dat vond ik na een tijdje toch echt wel absurd, rekening houdend met onze natuur”. Zo ontstond het idee voor een nieuwe zwangerschapscollectie die vrouwen ook voor of na de zwangerschap kunnen dragen. Dat verhaal trok ze helemaal door met het gebruik van duurzame stoffen, gerecycleerd materiaal en een naaiatelier in Turkije waar ze enkel met vrouwen werken. “MOMSTER, by women for women,” lacht Rebekka. “Maar voor de rest is het wel een one women show.

 

Go big or go home

En dat brengt heel wat werk met zich mee. De pop-up winkel is dan ook een goeie test om de onderneming beter te organiseren en de ondernemer skills op punt te zetten. “Gelukkig heb ik al heel wat ervaring in de sector. Dus ik zag de drukte wel wat op me afkomen. Want plots 8u per dag in een winkel staan, zorgt er natuurlijk voor dat het andere praktische werk blijft liggen. En dat terwijl ik ondertussen ook aan mijn wintercollectie moet werken. Dat zorgt dezer dagen dus voor heel wat vroege en late telefoongesprekken met Turkije”, lacht Rebekka. “En ook bij de winkel zelf komt heel wat kijken. Maar dat hoort erbij, want bij ondernemen komen nu ook eenmaal heel wat zaken kijken die je liever niet doet”. Het harde werk hoopt ze in de toekomst te verzilveren. “Het einddoel is toch om met MOMSTER een hip mamamerk te worden in België en de Benelux. En waarom niet over gans Europa? Maar we gaan stap per stap en bekijken wel hoe alles uiteindelijk loopt!”.     

Previous Article Next Article